Page content

Tips waarmee je kunt Afvallen

Tips waarmee je kunt Afvallen

Afvallen tipsTips waarmee je kunt afvallen zijn er voldoende. Veel mensen starten nu met goede voornemens, maar willen het vooral zelf proberen.

1. Afvallen loslaten

Afvallen loslaten is belangrijk als je wilt afvallen. Afvallen heeft nog steeds een negatief imago, terwijl het juist niet gaat om afvallen, maar om het aanleren van een nieuwe gezonde leefstijl. Afvallen moet dus leuk zijn en mag geen lijden zijn. Veel mensen die aan het afvallen zijn denken de hele dag aan niets anders. De focus ligt dus alleen daar op, maar de focus moet gericht zijn op een normaal leven.

Met je nieuwe leefstijl ga je leren wanneer je aankomt, gelijk blijft of afvalt. Natuurlijk zul je altijd momenten hebben dat je helemaal los gaat, zoals tijdens de kerstdagen, je vakantie of een familieweekend. Als je je nieuwe leefstijl te pakken hebt weet je precies wat je daarna moet doen om weer in balans te komen. Niet omdat je dat MOET, maar omdat je dit zelf WILT. En dat wordt uiteindelijk het grote verschil met wat je tot nu gewend bent.

2. Sporten en afvallen

Sporten en afvallen horen volgens velen bij elkaar, maar dat is niet zo. Dagelijks bewegen hoort wel bij een nieuwe gezonde leefstijl, maar dat hoeft niet altijd actief sporten te zijn. Als je 2-3x in de week een sport doet die je leuk vindt, is dit meer dan voldoende. Vooral het leuk vinden van sporten is het allerbelangrijkste. Op de andere dagen kun je bewegen door meer de trap te pakken, naar je collega toe te lopen en niet te bellen. Als je een hond hebt is het nog makkelijker, omdat je die toch dagelijks uit moet laten. Maak er dagelijks een stevige wandeling van een half uur van. Voor het gezond afvallen zou dit perfect zijn. Je vetverbranding komt hier goed mee op gang. Laat dus los dat je van sporten afvalt, want dat is echt niet zo.

3. Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is inmiddels een bekende tool in een gezonde leefstijl. Eet echter niet 100% koolhydraatvrij, want onze hersenen hebben dagelijks koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren. Kijk hiervoor zeker op ons blog over koolhydraatarm.  Daarop leggen wij uit hoe het werkt.

4. Afvallen en water drinken

Drink dagelijks voldoende water, maar overdrijf dit niet. Als je 1,5 – 2 liter water per dag drinkt is dit meer dan voldoende. Hierbij mag je thee meerekenen, maar de koffie niet. Hier zijn de meningen over verdeeld, maar teveel koffie is zeker niet gezond. Drink koffie dan ook met mate. Bovendien start de lever iedere dag met het ontgiften van het lichaam. Dit duurt tot ongeveer 12 uur ’s middags. Koffie stopt echter dit proces en is dan ook de reden waarom veel mensen zich pas weer lekker als ze ’s morgens koffie hebben gedronken. Dit komt omdat het ontgiftingsproces dan is gestopt. Ons advies is dan ook om ’s morgens tot 12 uur juist geen koffie te drinken.

5. Activeer je lymfevatenstelsel

Veel mensen zijn zich absoluut niet bewust van een goed werkend lymfevatenstelsel, terwijl vele mensen veel vocht vast houden. Kijk maar eens naar je benen als je je sokken uittrekt. Vaak zie je soms tot wel een half uur de afdruk van je sokken daarin staan. Dit betekent dat je veel vocht vast houdt. Dit komt vaak door een slecht functionerend lymfevatenstelsel. Dit activeer je door dagelijks te bewegen. Al ga je maar een half uur wandelen per dag, dat scheelt enorm. Een goed functionerend lymfevatenstelsel heb je ook nodig om goed te kunnen afvallen. Als je afvalt ontstaan er afvalstoffen, die via de lymfevaten afgevoerd moeten worden.

6. Eet 3x per dag + 3 gezonde tussendoortjes

Als gezond wilt afvallen zal je moeten zorgen dat je lichaam de juiste en voldoende voeding binnenkrijgt. Crashdiëten zijn funest voor je lichaam; DOE DAT DUS NOOIT!! Als je een open haard flink wilt stoken gooi je er immers ook hout op en haal je er geen hout van af. Dat werkt in je lichaam niet anders. Hoe minder voeding je het lichaam geeft hoe slechter dat deze gaat branden. Eet dan ook regelmatig een klein portie, zodat je je lichaam in een constante stroom voeding (brandstof) aanbiedt. Je zult zien dat daar de kachel van gaat branden en dat je lichaam het ook aandurft om zijn vetresevers aan te spreken.  Je komt dan eindelijk in de vetverbranding die je graag wilt.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Tips waarmee je kunt Afvallen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: