Page content

Nomobese

Hoe is Nomobese ontstaan?

Gerarda

Gerarda van Oosterbosch

Nomobese bestaat sinds 1-4-2012 en is ontstaan op basis van de ervaringen van Gerarda van Oosterbosch als oprichtster/founder en CEO van het Body Control Concept. Op 1-5-2000 is Gerarda gestart met haar 1e afslanksalon in Nieuwegein. Zij woog toen zelf bijna 95 kg en had al van alles geprobeerd, maar niets hielp. Gerarda werkte toen nog met veel plezier als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling verloskunde in het Oude Rijn ziekenhuis in Utrecht, maar besefte dat hetgeen haar verteld werd om af te vallen onzin was. Zij heeft toen met haar medische achtergrond haar eigen concept ontwikkeld op basis van de werking van het menselijk lichaam, waarmee op een gezonde manier gewichtsverlies kan worden bereikt en behouden.* Om haar concept nog completer te maken wilde zij het uitbreiden met een sportgedeelte en voor een nog breder publiek bereikbaar maken.

 

De basis van het concept

Als basis van haar concept maakt zij gebruik van een semi-medisch spierstimulatiesysteem. Dit systeem is in de jaren 90  ontwikkeld voor behandeling van MS-patiënten. Gerry Pollock, de ontwikkelaar van dit systeem, was op dat moment nog als medisch wetenschapper verbonden aan de South bank university in Londen. In de jaren 60 is hij ook als wetenschapper betrokken geweest bij de ontwikkeling van de pacemaker. De allereerste pacemaker komt ook van zijn hand. Doordat een goede vriend van hem MS kreeg ontdekte hij dat er geen medisch systeem was waarmee MS-patiënten behandeld konden worden. Met de spieren zelf is bij MS-patiënten immers niets mis mee, alleen is de aansturing vanuit de hersenen verstoord. Door een systeem te ontwikkelen waarmee het signaal vanuit de hersenen als het ware kon worden overgenomen, zouden de spieren in betere conditie kunnen worden gehouden. Ondanks dat MS nog steeds een ongeneeslijke ziekte is, zou de ziekte wel dragelijker worden. Met name doordat patiënten langer en beter mobiel zouden kunnen blijven. Gerry heeft toen met zijn team onderzoek gedaan naar het spierenstelsel van het menselijk lichaam, op basis waarvan uiteindelijk het unieke spierstimulatiesysteem is ontstaan, waarmee deze MS patiënten behandeld konden worden. Bij de daadwerkelijke behandeling van deze groep patiënten kwam er nog een voordeel aan het licht, omdat bleek dat ook overtollig vet rond de spieren werd verbrandt.* Iets waar het team niet op gerekend had, maar wel een zéér prettige bijwerking was. Minder gewicht is immers sowieso goed voor je gewrichten, spieren en je totale gestel. Gerry heeft zijn systeem toen door ontwikkeld als medisch afslanksysteem.

Gerarda is in 2000 met dit systeem gaan werken en heeft haar totale concept rond dit systeem gebouwd.

Het totale Nomobese concept

Het concept is vanaf de start in 2000 tot nu enorm doorontwikkeld op basis van alle ervaringen die Gerarda in haar praktijk heeft opgedaan. Zo is het concept uitgebreid met nog een ander medisch systeem, namelijk het lymfevatensysteem. Dit systeem is ontwikkeld door een Duits wetenschapper i.s.m. een professor van het medisch universitair ziekenhuis in Zürich, waarmee blokkades in het lymfevatenstelsel kunnen worden behandeld en opgeheven.* Een goede en vrije doorgang van het lymfevatenstelsel is van essentieel belang bij afvallen. De afvalstoffen, die daarbij vrijkomen, worden via het lymfevatenstelsel afgevoerd. Daarnaast is het concept ook uitgebreid met de Lipobalance, een cavitatie systeem waarmee hardnekkig vet kan worden afgebroken en vernietigd. Je zou dit een gezonde vorm van liposuctie kunnen noemen. Over cavitatie bestaan heel veel misverstanden, omdat vaak beloofd worden dat vet “verdwijnt als sneeuw voor de zon”, maar helaas werkt ons menselijk lichaam zo niet. Je zult desondanks het vet zelf moeten verbranden, maar door de cavitatie wordt dit wel een stuk makkelijker gemaakt.

Naast deze 3 systemen is het concept op de 5 belangrijkste pijlers om op een gezonde manier af te vallen, namelijk:

  1. Voeding: Wij hebben een eigen diëtiste, gespecialiseerd in obesitas en overgewicht.
  2. Coaching: Iedere klant heeft zijn/haar Nomobese coach. Bovendien hebben wij een speciale Mental Boost module.
  3. Beweging: Sporten gebeurd in small groups van max. 8 – 12 personen. Allemaal gestemden met hetzelfde doel.
  4. Technologie: I-health coaching system, iedere klant een persoonlijke website en geavanceerde medische systemen.
  5. Nazorg: Nadat het doel bereikt is, houden wij u nog 1 jaar onder controle, zodat het gewichtsverlies wordt behouden.*

Voor ieder budget een oplossing

Om onze klanten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen hebben wij een aantal starterspakketten samengesteld, waarmee je gezond kunt afvallen voor een vaste prijs. De keuze van het pakket is enerzijds gebaseerd op het beschikbare budget en anderzijds op het aantal kilo’s overgewicht. Voor iedere klant wordt dus een persoonlijk behandelplan samengesteld. Met behulp van deze pakketten kan je je doel zo optimaal mogelijk bereiken. Deze pakketten lopen in prijs uiteen van € 45,- tot € 550,- per maand. Daar bovenop wordt nog € 60,- per maand vergoedt vanuit de basis ziektekostenverzekering voor de consulten met onze diëtiste.

Gratis introductie sessie

Boek nu je gratis en vrijblijvende introsessie en ervaar geheel vrijblijvend wat wij voor je kunnen betekenen:

Gratis introductiesessie

ja, ik wil graag een afspraak maken voor een gratis en geheel vrijblijvende introductiebehandeling.

*De resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen en resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: