Page content

Nieuw inzicht over snel afvallen met crash diëten

Nieuw inzicht over snel afvallen met crash diëten

Snel afvallen met een crash diëten heeft lange tijd een slecht image gehad, maar daar is sinds kort toch verandering in gekomen. Uit wetenschappelijk is gebleken dat snel afvallen met behulp van het crash dieet niet persé slecht hoeft te zijn, mits het onder de juiste begeleiding gebeurd.

SNEL AFVALLEN MET EEN CRASH DIEET IS TOCH NIET SLECHT

Ook wij waren geen voorstander van snel afvallen met een crash dieet. Het doel van Nomobese is immers om je te helpen aan een nieuwe gezonde leefstijl, waarbij je met 3 normale maaltijden en 3 tussendoortjes op gewicht blijft, zonder dat je nog iedere dag in je hoofd bezig bent met afvallen. Met een crash dieet leer je geen nieuwe leefstijl, maar kun je wel snel afvallen, dat is iets wat waar is. Veel voorkomende klachten zijn, dat men weer aankomt als je gestopt bent met je dieet. En vaak nog zwaarder wordt als toen men begon. In Engeland heeft men een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar crash diëten, waarbij 4 deelnemers met morbide obesitas (een BMI van >35 + gezondheidsklachten).

Klik hier als je een gratis intakegesprek wilt om snel af te vallen

Alle 4 de deelnemers kregen een uitgebreide medische screening, onder andere een uitgebreide MRI scan. Daarbij bleek dat 2 deelnemers een te vette lever hadden. Een lever mag maximaal 5% vet bevatten. Als de lever vetter is heeft dit invloed op de vetstofwisseling en zal de persoon ook moeilijker afvallen. De 2e persoon was er nog ernstiger aan toe, zij had behalve een veel te vette lever ook ontstekingen in de lever. Op dat moment voel je daar als persoon niets van, maar is voor je gezondheid absoluut funest. Het is zelfs een voorloper van leverkanker. De 3e persoon had zonder dat zij het wist, ernstige hartklachten en zou op korte termijn een hartinfarct kunnen krijgen.

Links zie je een veel te vette lever en rechtse een gezonde lever. In de lever vindt de vetstofwisseling in ons lichaam plaats. Het overschot van glucose wordt door de lever omgezet naar vet, maar bij een tekort aan Kilocalorieën wordt het lichaamsvet naar de lever getransporteerd en daar weer omgezet naar glucose of glycogeen.

 

 

SNEL AFVALLEN MET PROTEÏNESHAKES IS OOK VOOR JE GEZONDHEID

Vervolgens hebben ze alle deelnemers op een crash dieet gezet, dat bestond uit allerlei proteïneproducten, zoals shakes, soepen, etc. Na 4 weken hebben ze bij de man met een vette leverpercentage van 10% nogmaals een MRI scan gedaan, waarbij werd vastgesteld dat het vetpercentage was gezakt van 10 naar 3,8%, dus gedaald naar een goede waarde. In totaal hebben alle deelnemers 9 weken dit crash dieet gevolgd, waarbij men gemiddeld 20 kilo was afgevallen. Uit de MRI scan van de vrouw met leverontstekingen bleek dat de lever compleet in remissie was getreden en dat er van enige ontsteking geen sprake meer was. Ook de vetpercentage van de lever was gezakt tot ruim onder de 5%. Bij de vrouw met een aankomen hartinfarct was ook het hart in remissie getreden en was weer kern gezond.

En dit alleen door 9 weken een streng proteïne dieet te volgen onder de juiste begeleiding met kennis van zaken. Na deze fase van 9 weken zijn ze in de volgende fase van 9 weken weer langzaam op de gewone voeding gegaan. In de laatste fase van nogmaals 3 weken gebruiken ze dan de gewone voeding, in zowel de ochtend, middag als avond. Na 1 jaar bleek dat alle deelnemers nog steeds op gewicht waren en een nieuwe leefstijl hadden aangeleerd, waarmee zij zich op gewicht kunnen houden.

SNEL AFVALLEN ALLEEN VERANTWOORD ALS JE JE STRIKT HOUDT AAN FASE 1, 2 EN 3

Deze fase 1, 2 en 3 komt overeen met de fases die wij hanteren als een van onze klanten onze producten wilt gebruiken. Ons doel is altijd om de klant een nieuwe leefstijl aan te leren, waarbij zij op gewicht blijven zonder iedere dag nog in hun hoofd bezig te zijn met lijnen.

Het klopt wel dat voor klanten met een extreem overgewicht en een BMI van >35 het moeilijk is om voor lange termijn de motivatie vast te houden. Juist door te beginnen met een crash dieet pak je de motivatie, omdat zij in korte tijd snel en veel afvallen. Dan heb je de 1e klap al te pakken in ieder geval. Bijkomend voordeel dat je dus ook je lichaam reset en grotendeels ook lichamelijke klachten op kunt lossen of kunt voorkomen.

Persoonlijk vind ik 3 fases van 9 weken erg lang, want het nadeel is nu eenmaal dat iedere fase even lang duurt als fase 1. In de praktijk zien wij dat klanten opzien tegen fase 1, maar achteraf gezien vinden zij dit allemaal de meest makkelijke fase. Zodra men weer keuzes kan maken, zoals in fase 2, dan wordt het weer moeilijk. Als je een dergelijk dieet wilt gebruiken om stappen in je gezondheid te maken kies dan altijd voor de goede en deskundige ondersteuning, anders gaat het onherroepelijk fout. Wij werken al bijna 20 jaar met dergelijke producten en hebben ruime ervaring hoe je dit het beste kunt gebruiken en in kunt zetten.

Wat kunnen wij als Nomobese voor je betekenen?

  • 20 jaar ervaring in gezond afvallen
  • 20 jaar ervaring met hoogwaardige proteïneproducten
  • strak coachingsprogramma
  • Ondersteuning met sporten is mogelijk
  • Ondersteuning met medische systemen is mogelijk
  • Ondersteuning met personal trainer is mogelijk
  • Doel: Aanleren van nieuwe gezond leefstijl en voorkomen van jojo effect

Klik hier als je een gratis intakegesprek wilt om snel af te vallen

Gezond afvallen door PeterVoorfoto van Erica-38 kg afgevallen

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Nieuw inzicht over snel afvallen met crash diëten

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: