Page content

Vetmeter meet geen vet

Vetmeter meet geen vet

Vetmeter meet geen vetEen vetmeter meet geen vet!! Eigenlijk is het dus een verkeerde benaming voor dit soort apparatuur. Dat neemt niet weg dat er wel een waarde uit komt rollen waar je iets mee kunt, maar dan moet je wel weten wat. Bijna iedere professional die dergelijke apparatuur gebruikt realiseert zich dit niet en zit zonder enige beperking 2 metingen met elkaar te vergelijken, maar zo simpel werkt het echter niet.

Een vetmeter meet Weerstand

Een vetmeter meet een bepaalde weerstand tussen de ene en de andere kant van het lichaam. Vaak de voeten, maar soms ook de handen. Deze weerstand is gebaseerd op de samenstelling van bot, spieren, vet en vocht. In het systeem kun je verder ingeven of je een man of vrouw bent, atletische of normale bouw, je leeftijd en lengte. De body analyser stelt vervolgens het lichaamsgewicht en de weerstand vast. Al deze parameters worden vervolgens ingevoerd in de diverse formules van de computer, waarna er een aantal waardes worden vastgesteld.

Nomobese analyseert automatisch

Binnen Nomobese hebben wij een software systeem ontwikkeld en gekoppeld aan ons CRM systeem, waarmee de Tanita gegevens automatisch geanalyseerd worden. Als je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen kun je namelijk exact volgen wat er in het lichaam gebeurd. Als je 1 kg bent afgevallen willen wij als Nomobese exact weten wat deze 1 kg dan wel is geweest: Vet, vocht of spiermassa? Het mag alles zijn, MAAR GEEN SPIERMASSA!! Juist dat is het belangrijkste onderdeel van gezond afvallen.

Vrouwen is lastiger dan mannen

Vrouwen zijn moeilijker te meten dan mannen. Dit komt omdat vrouwen een cyclus hebben van 4 weken, waarbij het lichaam kort voor de menstruatieperiode veel vocht vasthoudt. Zoals hiervoor al vermeld meet de bodyanalyser een weerstand, die mede gebaseerd is op de hoeveelheid vocht. Van de 4 genoemde bestanddelen heeft het vocht ook nog eens de meeste invloed op deze meting, omdat vocht nu eenmaal een goede geleider is van stroom. In het softwarepakket van Nomobese is dit echter allemaal meegenomen.

Comment Section

0 reacties op “Vetmeter meet geen vet

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: