Page content

Snel afvallen

Snel afvallen

Snel afvallen is een wens die de meeste mensen hebben als ze eenmaal hebben besloten om af te gaan vallen. Maar wat is snel afvallen? 1kg per week, 4 kg per week of 10 kg per week? Wat is realistisch? Voor vrouwen is 3-4 kg per maand realistisch en voor mannen is 4 – 5 kg per maand realistisch.

Begin nooit aan crashdiëten!!

Begin nooit aan crashdiëten is het allerbelangrijkste advies van wat wij je kunnen geven. Dit is voor je lichaam funest. Natuurlijk val je snel veel af, maar in verhouding is dat weinig lichaamsvet en dat is nu precies wat er wel moet gebeuren. Bij crashdiëten gaat je lichaam over op de zuinige stand, waardoor het overgaat op eiwitverbranding. Hierbij verbrandt het lichaam zijn eigen spiermassa, waardoor het probleem groter wordt in plaats van minder. Je spieren zijn immers de verbrandingsmotoren van je lichaam en zullen het overtollige vet uiteindelijk moeten verbranden. Hoe minder spiermassa je hebt, hoe moeilijker het wordt om dit overtollige vet te verbranden.

1 kg vet levert 7000 Kcal.

1 kilo vet levert 7000 kg, die je met je spiermassa zal moeten verbranden. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe makkelijker het is om dit overtollige vet te verbranden cq om te zetten in een ander vorm van energie. De energiewaarde van 1 kg vet ligt zelfs nog hoger, namelijk 9000 kg, maar het kost het lichaam 2000 Kcal. om 1 kilo vet om te zetten in bruikbare energie.  De netto waarde bedraagt daardoor 7000 KC. Ook al zou je dus per dag 1000 KCal. extra verbranden t.o.v. hetgeen je eet, dan nog ben je 1 week bezig om 1 kilo te verbranden. Met een Tanita Body analyser kun je volgen wat er in het lichaam gebeurd, maar dan zul je wel de kennis moeten hebben om deze gegevens te kunnen analyseren.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Snel afvallen

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: