Page content

Insuline intolerantie

Insuline intolerantie

Als je de andere hoofdstukken in de kennisbank “alles over afvallen” hebt gelezen weet je inmiddels dat het eten van koolhydraten je dik maakt. Dit geldt al helemaal voor mensen met een insuline intolerantie oftewel ongevoeligheid voor insuline. Hierdoor kan de insuline niet meer goed zijn werk doen, waardoor er nog meer insuline wordt aangemaakt. Insuline is echter een groeihormoon wat het lichaam nodig heeft om overtollige glucose in de lever om te kunnen zetten in lichaamsvet.

Bloedsuikerspiegel nivelleren

Als je af wilt vallen moet je er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel nivelleert, waardoor er geen insuline wordt aangemaakt en het lichaam overtollige glucose ook niet om kan zetten in vet. Je dwingt het lichaam om dan juist vet te gaan verbranden in plaats van op te slaan en dat is nu precies wat wij willen. Een te hoog insulinegehalte is ook de oorzaak van het permanente hongergevoel. Velen denken dat het hongergevoel komt doordat je te weinig gegeten hebt, maar dat is dus niet zo. Je krijgt honger doordat je een hogere insulinespiegel in je bloed hebt, dan waar je bloedsuikerspiegel op dat  moment om vraagt. Als je insuline intolerant bent maak je alvleesklier steeds meer insuline aan, waardoor je insulinespiegel alleen maar stijgt en je steeds meer honger krijgt.

Koolhydraatarm eten

Natuurlijk kun je gebruik maken van een hoogwaardige proteïneproducten, maar dit hoeft niet persé. Je kunt ook zelf koolhydraatarm eten met voeding die je dagelijks in de winkel kunt kopen. Eet wel verse producten en geen kant en klare producten. Kijk op het blog voor diverse koolhydraatvrije en/of -arme recepten. Maak het niet moeilijker dan het is. Door ’s middags koolhydraatarm brood eten in plaats van gewoon brood, scheelt al enorm in je koolhydraten. In 1 koolhydraatarme boterham zit maar 5 gr. koolhydraten ten opzichte van 15 gram in een gewone boterham. Als je 3 boterhammen als lunch eet, scheelt dat dus 30 gram aan koolhydraten (!!). En dat heb je het nog maar simpel over het eten van koolhydraatarm brood i.p.v. gewoon brood. Als je dit brood haalt bij een warme bakker proef je bovendien ook nog eens geen verschil.

Comment Section

0 reacties op “Insuline intolerantie

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: